Saf Kesme Yağları

Yükleniyor...

Kesme (Pafta) Yağı Nedir?

Saf kesme yağı olarak bilinen pafta yağı yüksek performanslı kükürtlü bileşik aşırı basınçlı yağdır. Koyu renkli ancak kokusuz, operatör dostu bir üründür. Yeterli viskoziteye sahip kaliteli baz yağlar, aktif EP ve seçici yağlayıcı katkılar ile tasarlanmıştır. Bu kükürt katkı maddeleri aktif hale gelir ve etkileşime giren metal yüzeylerle kimyasal olarak reaksiyona girer ve koruyucu film oluşturur. Bu film çok yüksek sıcaklıkta stabildir ve lokalize kaynak yapılmasını önler. Klorlu, kükürtlü ve yağlı esterler, takımı korumak ve yüzey kalitesini iyileştirmek için tüm sıcaklıklarda olağanüstü EP özellikleri verir. Klor içermeyen saf kesme yağı çevre dostu bir üründür.

Saf yağlar, delme, kesme, işleme aletleri, frezeleme, delme, taşlama, yakalama, diş açma, testere ile kesme, yüksek karbonlu çelikler, paslanmaz çelik ve sert alaşım için kullanılırlar. Bu, takım ömrünü uzatır ve üretkenliği artırır, Kalan yağlamayı, daha temiz kesimleri, daha pürüzsüz finisajları destekler.

Dökme demir, karbon çeliği, alaşımlı çelik ve paslanmaz çelik ile derin delik delme, derin delik delme, tabanca delme vb. gibi zorlu işlemler için de uygundur. Yağlama ve ısı giderme sağlamak için kesme ucuna kolayca yapışarak alet ve ekipmanın çalışma ömrünü uzatır. Torna kesme yağı, daha iyi iş parçası görünürlüğü sağlar ve paslanmaya karşı korur.

Kesme Yağı Özellikleri Nelerdir?

Kesme yağlarıSaf kesme yağları, taşlama, tornalama, delme, dişli kesme vb. gibi çeşitli işleme işlemlerinde, takım ömrünü uzatmak amacıyla kullanılır. Çözünebilir veya sentetik kesme sıvılarının aksine diş açma yağı kesme aleti metale veya talaşa sürtündüğünde sürtünme ısısını azaltmaya yardımcı olmak için kullanılır. Saf yağlar ayrıca kesme kuvvetlerini azaltarak enerji tasarrufu sağlar.

Saf kesme yağının diğer işlevleri ise şunları içerir:

  • Talaş ve tozun giderilmesi
  • Kızaklar ve vidalar gibi diğer makine parçalarının yağlanması
  • İş parçasının ve takım tezgahının açıkta kalan metal parçalarının korozyon koruması

Saf kesme yağları birçok farklı alanda kullanılır. Pas önleyici ve metali koruyan saf kesme yağları ile siz de inşaat sektörü ve doğal gaz borularında diş açma gibi işlemleri kolaylıkla yapabilirsiniz.